(recept
si oblíbilo 61 návštěvníků)
Hubník ( Houbovec, nebo-li Houbový Kuba ) - krkonošská pochoutka - předkrm u Vánoční tabule
Potřebné ingredience
2 hrsti sušených hub, 2 vejce, 0,5l mléka, 0,5l vody, 1 lžička soli, 2 vrchovaté lžíce majoránky, 3 lžíce hrubé krupice, 5-6 stroužků česneku, 10 rohlíků a 2 lžíce oleje
Postup přípravy
Do hrnce dáme houby a zalijeme je vodou a osolíme, vaříme cca 15 minut. Mezitím si natrháme rohlíky na menší kousky, zalijeme je mlékem, přidáme vejce, prolisovaný česnek ( já dávám těch 6 stroužků) a majoránku ( majoránkou nešetřit - opravdu ty 2 lžíce jsou akorát). Až se uvaří houby tak je i s vodou přidáme k rohlíkům a vše zamícháme. Nakonec přidáme hrubou krupici a opět zamícháme.
Do pekáčku, nebo jiné zapékací mísy dáme cca 2 lžíce oleje a do pekáčku nalijeme připravenou směs. Já mám malý pekáček, takže to dávám do dna i víka pekáče. Pečeme při 220 - 250 stupních zhruba 35-45minut ( podle vaší trouby) Po upečení je hubníček krásně zlatohnědý. Podává se samotný. Já mám osobně ráda ještě horký, ale správně se jí studený. Nemusím moc sladké a tak je to u nás místo koláče.
Hubník se u nás vždy pekl na Vánoce, ale pro jeho oblibu ho děláme celoročně. Dobrou chuť.
Do pekáčku, nebo jiné zapékací mísy dáme cca 2 lžíce oleje a do pekáčku nalijeme připravenou směs. Já mám malý pekáček, takže to dávám do dna i víka pekáče. Pečeme při 220 - 250 stupních zhruba 35-45minut ( podle vaší trouby) Po upečení je hubníček krásně zlatohnědý. Podává se samotný. Já mám osobně ráda ještě horký, ale správně se jí studený. Nemusím moc sladké a tak je to u nás místo koláče.
Hubník se u nás vždy pekl na Vánoce, ale pro jeho oblibu ho děláme celoročně. Dobrou chuť.
roztrahé rohlíky
rohlíky zalité mlékem, přidány vejce, česnek a majoránka
uvařené houbičky
směs s přidanými houbami a krupicí
do pekáčku olej
nalijeme do pekáčku, nebo mísy
A tady je výsledek!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
myslíte, že můžu dát místo sušených hub, houby mražené - tedy "čerstvé" ?
Sušené došly